Nuttige fruit

  

Vele varieteiten van citroen

Citrus limon Family - Rutaceae. Thuisland - Zuidoost-Azie. †Citroen - een vaste groenblijvende plant. In het open veld kan bereiken 2-3 meter hoog.

En in het binnenmilieu - een kleine boom die kan bloeien en vrucht dragen, zelfs! Dus, als je bedoeling is om een ??tropische citrus wonder groeien op de vensterbank, kennis te nemen van een aantal tips voor de verzorging van deze plant. †Er zijn vele varieteiten van de citroen, , maar kiezen voor de beste - "Pavlovsky", "Meier", ". Nieuwe Georgische"

Om te groeien binnen het meest geschikt varieteit is een Chinese dwerg citroen †Meyer. Dit is een klein (een hoogte van 1 - 1,5 m), gemakkelijk te behandelen formirovke plant met een ronde compacte kroon en weinig doorns. Knoppen en bloemen zijn verzameld in clusters. Met goede zorg en fruit bloesems, zelfs in de kamer.

Feature Meyer citroen is een korte, hoge hardheid en hoge opbrengst. Op 3 - 4-jaar-oude plant kan rijpen eerste vruchten. †De juiste zorg voor Lemon, vooral tijdens de bloeiperiode. Te handhaven op minimaal 60% vochtigheid in de ruimte, zorgen voor een intensieve 12-uurs dekking en een evenwichtige voeding. †Zoek een citroen voor een lichte, zonnige kamer.Veel soorten van citroen In de zomer vergeet niet om de plant te brengen in de open lucht, bijvoorbeeld op het balkon. Maar veel in de winter citroenen sterven.

De reden is simpel: we hebben een normale koude winter (voor de overdracht van uw citroen koele kamer temperatuur met 3 - 5 C), of (als het huis warm) - licht en hoge luchtvochtigheid. Goede verlichting in de winter maken, de vaststelling van 10 cm van de bovenste blad bomen krachtige TL-lamp (of een speciale plant - "reflux"). †In de zomer is de plant overvloedig water in de winter - met mate.

Controleer regelmatig tot stagnatie van water te voorkomen. Vochtigheid (vooral in de winter) kunnen verhogen door elektrouvlazhnitelya. Een goedkopere methode: natte handdoek die op een centrale verwarming radiator onder de vensterbank op en neer het ene uiteinde in een bak water. Bovendien, om luchtvochtigheid te verhogen met een plant pot, zet in pan met water of regelmatig (2-3 keer per dag), spuiten met warm water uit de sprinkler.

Tijdens de groei en ontwikkeling van planten om de twee weken een meststof complex minerale meststoffen. Tijdens de bloei en vruchtvorming Lemon gevoed elke 10 dagen, een samengestelde meststof, met alle benodigde macro-en micronutrienten (bijvoorbeeld "Sudarushka" of "Kemira Suite", die afgewisseld met de infusie van organische "Bucephalus", " licht kastanje "," Felumb "," rainbow bloem ").

Tijdens de groei van planten is ook vereist vormen krony.Dlya deze sterk groeiende scheuten of knoppen uitlopen knijpen, dat ons in staat stelt om de gewenste vorm jonge boom te korten. †Een probleem kan ontstaan ??- een plant met vijf of zes blaadjes bloei, en de kracht om het fruit, niet genoeg, en de plant kan sterven. Als je een jonge plant zal bloeien op alle - moeten oborvite bloemen. Laat te bloeien en vrucht dragen alleen blad-dragende planten.

Voor elke bloem (fruit) moet ten minste 10 tot 15 bladeren. †Op de verkeerde plant kan krijgen zorg. Dus, als er te veel water en wortelrot optreden anthracosis. Er kunnen plagen - rode mijt op de vruchten kan verschijnen en zilver mijt, zachte Coccidae, witte vlieg. Op afscheidingen van bladluizen en schildluizen vestigden roet grib.Luchshaya meten vechten - twee of drie keer (met wekelijkse intervallen) opryskivaniekarbofosom, een sterke infusie van tabak of zeep-kerosine emulsie.

Propagation uit stek is mogelijk, maar ook zaden en enten. †Het planten van stekken wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar. Om in te wroeten is het beste om te nemen van een jaar gerijpt scheuten. Om te slagen moeten we vruchtvorming stekken van goede cijfers of hun toevlucht nemen tot vaccinatie. †Aandacht!

Alle artikelen op deze site zijn beschermd door auteursrecht en naburige rechten. Gehele of gedeeltelijke reproductie van verboden stoffen zonder schriftelijke toestemming van de portal. †Zie andere artikelen in de sectie

  

citroen

© Copyright nuttigefruit.ertk.info
Fruit - het is een van de meest nodig is, lekker en gezond voor de menselijke voeding bronnen.